Ja då va jul över

Nu har juldagarna rullat förbi och snart är vi inne i det nya året.

Det är de året då jag ska bli mamma och då är man verkligen vuxen, det går inte bara att dra dit vinden vill föra en för då har man ju ansvar för ett litet liv till. Tänk att på bara några timmar så är det gamla livet borta och man får ett nytt med mer ansvar och man har blivit förälder. Det känns lite läskigt att allt kan förändras så fort. :D

Idag går jag in i vecka 33. Så det är bara 7 veckor till bf eller 49 dagar. Tiden har gått så fort det kämms som igår man gjorde grav.testet och skrev in sig på mvc.


Vecka 33

Barnet:

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.

Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.

 

Bakdag

Idag har jag bakat Vaniljbullar till helgen för då fyller pappa och Adrian år. Så då blir det tårta :D

I måndags så va jag på Ikea och handlade saker till barn rummet.  Det vart fårskinn till barnvagnen, Påslakan, lakan, Korg till alla saker som blir.  Sen vart det massa saker till hemmet, Som massa ljus.

I Onsdags va vi iväg och skrev på faderskapspapprena så vi har gemensam vårdnad och för att barnet senare i livet vad som en händer ska ha rätt till sin pappa och till det eventuella arv som blir när vi blir gammla.

Nu ska vi iväg på föräldrautbildning, ikväll ska vi prata om smärtstillande medel vid förlossningen. Jag kommer inte ta ryggmärgsbedövning när jag ska föda men Lite lustgas kan ju aldrig va fel ;)

Tjingeling

Vecka 30+5

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg.
Det händer mycket varje vecka.
Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd.
Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern
och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som
redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Overollen som jag köpt fast i vit:P


Och det hära setet.


Flodhästarnas dag

Ja då va det kanske dags att uppdatera igen..

I lördags så va vi på Wallmans salonger i sthlm med johans åkare på julmiddag. Det var en väldigt bra show som vi såg men det var väldigt trångt där vi satt. Det var en hel del fyllekärringar också:P Vi kom hem mellan 2 och 2.30 på söndag natt/morgon.. Så söndagen sov vi bort typ hela dan. Sen städade jag och sen gick jag och la mig en stund på dan och vilade..  Sen kommer jag inte ihåg vad jag gjorde på kvällen.

Måndag så sov jag länge som vanligt, sen ringde johan och sa att han och sin mamma var på väg hit. För det hade gått sönder något på på scanian så den står på scania och väntar på att repareras. Sen så fickade vi och sen åkte harriet hem och vi la oss på soffan och slappade. Sen gjorde johan pannkakor till middag,  tappade upp ett skumbad 
och tände lite ljus för att det skulle bli avslappnade så jag låg i badet en stund och läste en stund, Sen gjorde jag en smörgåstårta som jag har garnerat idag :P




Nu kommer min fina smörgåstårta



Det är tre olika sorters skinka på den och ost Smaskens 

RSS 2.0